Powell açıkladı Türkiye'de dolar spekülatörleri devreye girdi! Dolar 16,40 TL tweetleri...

ABD Merkez Bankası (Fed) geçtiğimiz günlerde beklentiler dahilinde politika faizini 50 baz puan arttırdı ve faiz artışının devam edeceğinin sinyalini verdi. Fed'den 22 yıl sonra gelen bu faiz hamlesi doların değerlenmesine neden olurken yurtiçinde ise spekülatörleri harekete geçirdi. Doların 15 TL'nin üstüne çıkması sonrası hep bir ağızdan 16,40 TL tweetleri gelmeye başladı...

10 Mayıs 2022 Salı 15:30
Powell açıkladı Türkiye'de dolar spekülatörleri devreye girdi! Dolar 16,40 TL tweetleri...

ABD Merkez Bankası FED'in faiz kararı piyasaları derinden etkilemeye devam ediyor.

Dünya borsalarını ve yatırım araçlarını da etkileyen faiz kararı geçtiğimiz gün açıklandı. FED Mayıs ayı politika faizini 50 baz puan artırma kararı aldı. Buna göre FED politika faizini 0,75-1 aralığına yükseltti.

FED'in faiz kararını açıkladığı metninde enflasyon risklerine karşı dikkatli olunması yönünde vurgu da yapıldı.

FED'İN FAİZ KARARI SONRASI YÜKSELİŞE GEÇTİ

ABD Merkez Bankası'nın faiz kararı ile dolar kuru da son bir kaç günde yükseliş eğilimine girdi. Küresel faiz artışlarının riskten kaçışı tetiklemesiyle dolar/TL yaklaşık iki aydır işlem gördüğü 14,50-15 aralığını dün ilk kez yukarı yönlü kırdı.

DOLARDA 16.40 SPEKÜLATÖRLERİ DEVREDE

Döviz kurlarında FED kaynaklı ortaya çıkan yükseliş sonrası kur spekülatörleri de yeniden devreye girdi. Sosyal medyada başlatılan trol hareketi ile dolar kurunun 16.40 seviyesine kadar çıkacağına yönelik algı çalışmasına başlatıldı.

Döviz kurlarındaki hareketlilik sonrası çok sayıda trol hesaptan '16.40 bekle bizi geliyoruz' şeklinde paylaşım yapılmaya başlandı.

Kur korumalı TL mevduat hesapları ile dizginlenen dolar kurunda ortaya çıkan FED kaynaklı yükselişi bahane ederek, vatandaşı döviz alımı yönünde paniğe sevk edecek paylaşımlarla ilgili Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın harekete geçmesi bekleniyor.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63