Son dakika haberi: ABD ve Fransa'dan Pençe Kılıç açıklaması

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), bu tür eylemlerin DEAŞ'a karşı mücadeleyi sürdürmek ve örgütün bir daha asla dirilemeyeceğinden emin olmak gibi ortak hedefleri tehdit ettiğini belirtti. Bir açıklama da ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan geldi.

22 Kasım 2022 Salı 06:30
Son dakika haberi: ABD ve Fransa'dan Pençe Kılıç açıklaması

ABD'den, Türkiye'nin Irak ve Suriye'nin kuzeyinde düzenlediği Pençe Kılıç Harekatı'na ve terör örgütü PKK/PYD/YPG/SDG'nin Gaziantep'e düzenlediği saldırılara dair açıklama geldi.

Pentagon'dan yapılan yazılı açıklamada, terör örgütü "Suriyeli Kürt güçler" olarak lanse edilirken şu ifadeler kullandıldı:

"Hafta sonu boyunca Türkiye'nin Suriye ve Irak'ın kuzeyinde hava saldırıları düzenlediğini ve Suriyeli Kürt güçlerin Türkiye'nin güneyine yeni saldırılar düzenlediğini gördük. Savunma Bakanlığı, Suriye'deki durumu istikrarsızlaştıran ya da Irak hükümetiyle koordine edilmemiş askeri eylemler yoluyla Irak'ın egemenliğini ihlal eden her türlü askeri eyleme karşı çıkmaya devam etmektedir."

Açıklamada bu tür eylemlerin DEAŞ'a karşı mücadeleyi sürdürmek ve örgütün bir daha asla dirilemeyeceğinden emin olmak gibi ortak hedefleri tehdit ettiği kaydedildi.

BİR AÇIKLAMA DA ABD DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI'NDAN

ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan kısa açıklamada ise, "ABD; Suriye ve Türkiye'de sivillerin hayatını kaybetmesi nedeniyle içten taziyelerini ifade ediyor. Sivilleri korumak ve DEAŞ'ı yenme gibi ortak hedefi desteklemek için Suriye'de gerilimin azaltılması çağrısında bulunuyoruz. Irak'ta, Irak'ın egemenliğini ihlal eden ve koordine edilmemiş askeri eylemlere karşı çıkmaya devam ediyoruz" denildi.

FRANSA'DAN AÇIKLAMA

Fransa Dışişleri Bakanı Catherina Colonna; Türkiye'nin Pençe Kılıç Operasyon'uyla ilgili olarak, "Türkiye'nin başka bir ülkeye saldırdığını maalesef ilk kez görmüyoruz. Her defasında endişelerimizi dile getirip sağduyu istiyoruz. Türkiye'nin endişesini anlıyoruz, ancak böyle çözülmez" dedi.

TERÖRİSTTEN KARİKARTÜRLÜ PAYLAŞIM

Terör örgütü PKK/YPG sözcülerinden Mustafa Bali ise, ABD'nin YPG'yi sırtından bıçakladığını tasvir eden bir karikatür paylaştı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63