Son dakika: Putin gözünü kararttı: Hiçbir şey eskisi gibi olmayacak!

Son dakika haberi: Rusya Devlet Başkanı Putin, Batı ülkeleri ve yaptırımlarına tepki göstererek "Küresel politikalarda hiçbir şey eskisi gibi olmayacak" dedi. Putin "Rus ekonomisine zarar verme girişimleri başarısız oldu" diye ekledi.

17 Haziran 2022 Cuma 16:30
Son dakika: Putin gözünü kararttı: Hiçbir şey eskisi gibi olmayacak!

Son dakika haberi... Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin yaptığı son dakika açıklamada "Küresel politikada artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak" dedi. Öte yandan ABD'ye gıda krizi nedeniyle rest çeken Putin "Para basıyorsunuz ama, küresel pazardan gıda alıyorsunuz" ifadelerini kullandı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya Ukrayna savaşı nedeniyle Batı ülkelerinin uyguladığı yaptırımları değerlendirdi. Putin "Yaptırımlar Avrupa Birliği'nin kendisini vurdu. Avrupa ülkeleri 400 milyar dolardan fazla zarara uğradı." dedi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in açıklamaları şu şekilde;

"HİÇBİR ŞEY ESKİSİ GİBİ OLMAYACAK"

Küresel politikada artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Rus ekonomisini baltalama girişimleri başarısız oldu. Ekonomimiz hakkındaki kasvetli beklentiler gerçekleşmedi. Enflasyonun üstesinden geldik.

"AB SİYASİ EGEMENLİĞİNİ KAYBETTİ"

Rusya'ya ekonomik saldırıların başarı şansı yok. Yaptırımlar Avrupa Birliği'nin (AB) kendisini vurdu. Avrupa ülkelerinin 400 milyar dolardan fazla zarara uğradı. AB siyasi egemenliğini kaybetti. AB ülkelerindeki eşitsizlik yaptırımlar nedeniyle artacak.

"KRİZİN SEBEBİ BİZ DEĞİLİZ"

Ekonomik krizin sebebi biz değiliz. Kriz Ukrayna'ya yapılan operasyon nedeniyle çıkmadı.

"PARA BASIYORLAR AMA KÜRESEL PAZARDAN GIDA ALIYORLAR"

ABD gıda üreticisi konumundan çıktı. Para basıyorlar ama küresel pazardan gıda alıyorlar.

TAHIL KRİZİ NASIL ÇÖZÜLECEK?

Rusya tahıl ve gübre ihracatını karşılayacak konumdadır.

"KARADENİZ'E MAYINLARI BİZ DÖŞEMEDİK"

Karadeniz'deki mayınlar temizlenirse gemilerin güvenliğini sağlarız.

"DİYALOĞA AÇIĞIZ"

Sıklıkla söylüyorum ama bu bir fırsat. Buradaki insani teknolojik açıdan yükselebilmek için sürdürülebilir bir sistem için çalışıyoruz. Biz diyaloğa açığız. Bu süreci konuşarak çözmek isteyen ülkeler var ancak bu ülkeleri ABD tehdit ediyor. Burada iki lider olarak konuşursak güçlü bir ayrım yapabiliriz. Her ne kadar bileğimizi bükmeye çalışsalar da başarılı olamadılar. Biz sağlam bir altyapı oluşturduk. Ciddi destek sağlıyoruz. Demir yolu kapasitemizi artırıyoruz. Karadeniz ve Hazar Denizi ile bağlantılarımızı artırıyoruz.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63