Tokat'ta peş peşe depremler: 4,4 büyüklüğünde bir deprem daha!

Tokat'ın Sulusaray ilçesinde saat 18.11'de 5,6 büyüklüğünde deprem meydana geldi. AFAD, Yozgat'ta 2 evin, Tokat'ta 5 ahırın zarar gördüğünü açıkladı. Sulusaray'da saat 22.31'de 4,4 büyüklüğünde bir sarsıntı daha kaydedildi.

18 Nisan 2024 Perşembe 20:00
Tokat'ta peş peşe depremler: 4,4 büyüklüğünde bir deprem daha!

Tokat'ın Sulusaray ilçesinde dün gece saat 01.06'da 4,7 büyüklüğünde ve saat 02.35'te 4,1 büyüklüğünde depremler meydana geldi. 

Bugün ise Sulusaray'da saat 18.11'de 5,6 büyüklüğünde, saat 21.43'te 4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. 

BİR DEPREM DAHA MEYDANA GELDİ

Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanlığının, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşıma göre, Sulusaray'da bugün saat 22.31'te 4,4 büyüklüğünde sarsıntı kaydedildi.

5 YARALI VAR

Depremde panik yaparak kaçmaya çalışan 5 kişi yaralandı.

Edinilen bilgiye göre depremin merkez üssü Tokat’ın Sulusaray ilçesinde depremin etkisiyle panik yaşayarak kaçmaya çalışan 5 kişi çeşitli şekillerde yaralandı. Yaralılar ilçe devlet hastanesinde tedavi altına alındı.

1 KİŞİ ETKİLENDİ

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Tokat Sulusaray ilçesinde 5.6 büyüklüğünde meydana gelen depremde; Tokat Yeşilyurt ilçesinde 1 kişi etkilenmiştir. Tokat’ın Sulusaray İlçesinde bir ev ve bir cami minaresi yıkılmış olup etkilenen olmamıştır. Tokat’ın Artova ilçesinde bir cami minaresi yıkılmış olup etkilenen olmamıştır. Yozgat İli Gümüşsuyu Köyünde bir ev, Yelken Köyünde bir ev, Elmalıçiftliği Köyünde bir ev yıkılmış olup etkilenen olmamıştır. Tokat ilinden 15 ambulans, 3 UMKE ve 1 UMKE Acil Müdahale Aracı, Yozgat İlinden 5 ambulans, 1 UMKE ve 1 UMKE Acil Müdahale Aracı, Sivas İlinden 1 UMKE ve 1 UMKE Acil Müdahale Aracı bölgeye görevlendirilmiştir. Depremi hisseden vatandaşlarımıza çok geçmiş olsun. Allah ülkemizi felaketlerden korusun." açıklamasını yaptı. 

AFAD: YOZGAT'TA 2 EV, TOKAT'TA 5 AHIR YIKILDI

AFAD, depremin ardından yaptığı açıklamada sarsıntının 4 ilde yoğun bir şekilde hissedildiğini belirterek, "Deprem, Tokat, Samsun, Yozgat, Çankırı ve Çorum illerimizde yoğun bir şekilde hissedilmiştir. An itibarıyla; Yozgat ilimizde 2 katlı bir ev ile Tokat ilimizin Sulusaray ilçesinde 5 ahırın etkilendiğine dair ihbarlar alınmış olup; ekiplerimizin saha tarama çalışmaları devam etmektedir." dedi.

EĞİTİME 1 GÜN ARA VERİLDİ

Tokat Valiliği, depremin ardından yaptığı açıklamada, eğitim öğretime bir gün ara verildiğini duyurdu.

Valilik, açıklamasında, "Evlerinde kalmak istemeyen vatandaşlarımız için gerekli hazırlıklar yapıldı. Yurtlarda, spor salonları ve misafirhanelerimizde vatandaşlarımız misafir edilecek" sözlerine de yerdi. 

Yozgat’ın 3 ilçesinde de okullar 1 gün süreyle tatil edildi.

Yozgat Valiliğinden yapılan açıklamada, deprem dolayısıyla Çekerek, Kadışehri ve Aydıncık ilçelerinde Cuma günü eğitim ve öğretime ara verildiği duyuruldu. Öte yandan evlerine girmekte çekinen vatandaşların spor salonlarında misafir edileceği belirtildi.

BAZI KÖY EVLERİ YIKILDI

NTV canlı yayınında konuşan Sulusaray Belediye Başkanı Davut Kılıç, "Buğdaylı köyünde bazı evler ve 2 minare yıkıldı. Şu ana kadar ölü, yaralı bildirimi olmadı" dedi. 

Tokat Belediye Başkanı Yazıcıoğlu ise "Şehir merkezinde ciddi bir sorun yok" açıklamasını yaptı.

BAKAN YERLİKAYA'DAN AÇIKLAMA

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medyadan, "Tokat ili Sulusaray ilçesinde 5,6 büyüklüğünde meydana gelen depremde Tokat Valimiz, AFAD ve ilgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha taramalarına başlamıştır. Gelişmeleri takip ediyoruz. Depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Allah ülkemizi ve milletimizi afetlerden korusun" açıklamasında bulundu. 

KURTULMUŞ'TAN 'GEÇMİŞ OLSUN' MESAJI

 TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen 5,6 büyüklüğündeki deprem nedeniyle "geçmiş olsun" mesajı yayımladı.

Kurtulmuş, sosyal medya hesabından yayımladığı mesajda, "Tokat'ta meydana gelen depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Devletimizin ilgili tüm kurumları görevleri başında, halkımızın yanındadır. Rabbim, ülkemizi ve milletimizi her türlü afetten muhafaza etsin." ifadelerini kullandı.

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63