Tüm gözler Messi'nin üzerinde! Bu son şansı...

Katar'da düzenlenecek 2022 Dünya Kupası'nın favorileri arasında gösterilen Lionel Messi'li Arjantin, şampiyon olarak 36 yıllık hasreti bitirmek istiyor.

17 Kasım 2022 Perşembe 21:15
Tüm gözler Messi'nin üzerinde! Bu son şansı...

   
Seyfullah KAYGUSUZ - Haber 7 Spor Servisi

Dünya yıldızı Lionel Messi'yi kadrosunda bulunduran Arjantin Milli Takımı, en son 1986 yılında kazandığı Dünya Kupası'nı yeniden müzesine götürerek 36 yıllık hasrete son vermek istiyor. 

En son Copa America'yı kazanan Arjantin, Katar'da düzenlenecek 2022 FIFA Dünya Kupası'nda favori takımlar arasında yer alıyor. 

Suudi Arabistan, Meksika ve Polonya'yla birlikte C Grubu'nda yer alan Arjantin Milli Takımı, başarılılarına bir yenisini eklemek istiyor. 



GÖZLER MESSİ'NİN ÜSTÜNDE

Dünya Kupası'nda ilk maçına 22 Kasım'da Suudi Arabistan'la oynayacağı karşılaşmayla başlayacak olan Arjantin'de gözler PSG forması giyen Lionel Messi'nin üzerinde olacak. 



ARJANTİN FORMASIYLA 165 MAÇ

PSG ile bu sezon toplam 19 maça çıkan Messi, 12 gol atarken 14 de asist yapma başarısı gösterdi. Arjantin formasıyla ilk maçına 2005 yılında Macaristan karşısında çıkan Messi, Milli Takım'da 165 kez forma şansı buldu. Bu maçlarda ise 91 gol atan yıldız oyuncu 52 de asist yaptı. 

Arjantin Milli Takımı'yla 19 kez Dünya Kupası'nda görev alan Lionel Messi, bu organizasyonda 6 gol ve 5 asistlik performans sergiledi. 



2018 DÜNYA KUPASI MESSİ İÇİN İYİ GEÇMEDİ

2018 Dünya Kupası'nda grubunu 4 puanla ikinci bitiren Arjantin, son 16 turunda son şampiyon Fransa'ya 4-3 mağlup olarak turnuvaya veda etmişti. Turnuvada sadece 1 gol atma başarısı gösteren Messi için tam bir hayal kırıklığı olan 2018 Dünya Kupası, aynı zamanda yıldız futbolcu için en kötü geçen turnuvalarda birisi haline gelmişti. Ayrıca Messi, 2018 Dünya Kupası'nın ilk maçında İzlanda ile 1-1 berabere kaldıkları maçın 64. dakikasında penaltı kaçırmıştı. 



SON DÜNYA KUPASI MI?

Kariyerinin sonlarına yaklaşan 35 yaşındaki Lionel Messi, kendisi için son Dünya Kupası olarak düşünülen 2022 Dünya Kupası'nı alarak organizasyona kupayla veda etmek istiyor. 



ARJANTİN'İN KADROSU

Özellikle Avrupa'nın dev kulüplerinde forma giyen oyunculardan oluşan Arjantin Milli Takımı'nda birbirinden yetenekli yıldızlar yer alıyor. 

Arjantin Milli Takımı'nın Dünya Kupası kadrosu şu şekilde:

KALECİLER: Emiliano Martinez (Aston Villa), Franco Armani (River Plate) and Geronimo Rulli (Villarreal)

DEFANS: Gonzalo Montiel (Sevilla), Nahuel Molina (Atletico Madrid), German Pezzella (Real Betis), Cristian Romero (Tottenham Hotspur), Nicolas Otamendi (Benfica), Lisandro Martinez (Manchester United), Juan Foyth (Villarreal), Nicolas Tagliafico (Lyon), Marcos Acuna (Sevilla)

ORTA SAHA: Leandro Paredes (Juventus), Guido Rodriguez (Real Betis), Enzo Fernandez (Benfica), Rodrigo De Paul (Atletico Madrid), Exequiel Palacios (Bayer Leverkusen), Alejandro Gomez (Sevilla), Alexis Mac Allister (Brighton & Hove Albion)

FORVET: Paulo Dybala (Roma), Lionel Messi (Paris Saint-Germain), Angel Di Maria (Juventus), Nicolas Gonzalez (Fiorentina), Joaquin Correa (Inter), Lautaro Martinez (Inter), Julian Alvarez (Manchester City).

TEKNİK DİREKTÖR: Lionel Scaloni



C GRUBU'NUN BAŞARILARI

Arjantin, Suudi Arabistan, Meksika ve Polonya'dan oluşan C Grubu'nda bu kupayı kazanan sadece bir takım bulunuyor. 

1978 ve 1986 yıllarında Arjantin Milli Takımı bu kupayı 2 kez ülkesine götürmeyi başardı. Organizasyona 6. kez katılan Suudi Arabistan sadece 1994'te elemeleri geçebildi. Meksika ise daha önce katıldığı Dünya Kupası'nda 1970 ve 1986 yıllarında iki kere çeyrek final gördü. Turnuvaya 9 kez katılan Polonya ise en büyük başarısını 1974 ve 1982 yıllarında üçüncü olarak elde etti. 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63