Doğu Akdeniz üzerinde sıcak görüntüler! ABD'li isim uçağa binip gözdağı verdi

Doğu Akdeniz'de tansiyon yükselirken bölgeden sıcak görüntüler geldi. ABD-Yunanistan ortak tatbikatına Amerika'nın Atina Büyükelçisi ve Yunanistan Genelkurmay Başkanı katıldı.

12 Eylül 2020 Cumartesi 17:14
Doğu Akdeniz üzerinde sıcak görüntüler! ABD'li isim uçağa binip gözdağı verdi

Doğu Akdeniz'de Türkiye ile Yunanistan arasında gerilim artarken bölgede sıcak gelişmeler yaşanmaya devam ediyor.

Amerika'nın Atina Büyükelçisi Geoffrey Pyatt, Yunanistan Genelkurmay Başkanı Konstantinos Floros ile iki ülkenin ortak düzenlediği tatbikatı yerinde izledi.

ABD'li Büyükelçi C-130 takviye uçağına bindi.

GÖRÜNTÜLERİ YUNAN MEDYASI YAYINLADI

Yunan medyası, ikilinin "Stolen Cerberus" adı verilen tatbikatta çekilen görüntülerini yayınladı. Kathimerini gazetesi, büyükelçi ve general Floros'un ABD'ye ait bir C-130 savaş uçağına bindiğini duyurdu.

ABD'li Büyükelçi ve yunan Genelkurmay Başkanı C-130 takviye uçağına bindi.

20 EYLÜL'E KADAR DEVAM EDECEK

Ortak tatbikata ABD Hava Kuvvetleri'nin üç C-130 ve bir C-21'le katıldığını aktaran Kathimerini, Ege Denizi'ndeki gösterinin 20 Eylül'e kadar devam edeceğini bildiriyor.

BÖLGEDE TANSİYON YÜKSEK

Atina ile Ankara arasındaki yüksek tansiyona Fransa aktif olarak katılıyor ve Yunanistan'a destek çıkıyor. Türkiye her fırsatta haklarından geri adım atmayacağı mesajını veriyor.

POMPEO GÜNEY KIBRIS'A İNDİ

Öte yandan ABD Dışişileri Bakanı Mike Pompeo, Katar'daki "Afganistan Barış Görüşmelerinin" ardından bugün Güney Kıbrıs'a indi. Pompeo dün yaptığı açıklamada, Doğu Akdeniz'de yaşanan gerilimi hafifletmek için 12 Eylül'de Kıbrıs'a gideceğini açıklamıştı. Pompeo, Doğu Akdeniz'deki krizi çözmek için gerçek bir diyalog kurulmasını umduklarını belirterek, müzakerelerin başlaması için askeri varlıkların geri çekilmesi gerektiğini söylemişti.

KAYNAK: HABER7

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63