DEM Partili Koçyiğit: CHP'nin İstanbul'u kazanmasını kent uzlaşısı formülü belirledi

DEM Partili Gülistan Koçyiğit, yerel seçimlerle ilgili yaptığı açıklamasında CHP'nin İstanbul'u almasında 'DEM Parti'nin kent uzlaşısı formülü ve Kürt seçmenin stratejik oy kullanması' gibi faktörlerin belirleyici olduğunu açıkladı.

16 Nisan 2024 Salı 10:00
DEM Partili Koçyiğit: CHP'nin İstanbul'u kazanmasını kent uzlaşısı formülü belirledi

Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) gizli ortağı DEM Parti, yerel seçimlerin ardından yaptığı açıklamalar ile ittifakın seçim sonuçlarında 'belirleyici olduğunu' skandal sözlerle ortaya çıkardı.

İstanbul'da masanın altından CHP ile iş birliği yapan DEM Parti, bir yandan da aday çıkararak kentteki yarışa girmişti. 

DEM Parti Grup Başkanvekili Gülistan Koçyiğit, 31 Mart'taki yerel seçimlerle ilgili yaptığı değerlendirmesinde masanın altında kalan gizli ittifakı adeta açığa çıkardı.

CHP'Yİ DEM'İN 'KENT UZLAŞISI FORMÜLÜ' ÖNE ÇIKARMIŞ

Koçyiğit, açıklamasında CHP'nin İstanbul'da ve birçok kentte öne geçmesinin altındaki nedenin DEM Parti'nin 'Kent uzlaşısı' formülü olduğunu söyledi.

Ülkemizin doğu bölgesine 'Kürdistan' ibaresini kullanarak skandal açıklamalara imza atan Koçyiğit, "Türkiye'den-Kürdistan'a kadar mücadele hatları birleştirilmeli ve ortak mücadele zemini güçlendirilmelidir." sözleriyle yeni bir ittifakın önünü açtı.

DEM Partili Koçyiğit'in ittifakı ayyuka çıkartan açıklamaları şu şekilde;

"İstanbul'un büyük farkla CHP'ye geçmesi ve birçok yeni belediyenin alınması, DEM Parti'nin kent uzlaşısı formülü ve Kürt seçmenin stratejik oy kullanması gibi faktörler belirleyici oldu."

"Van örneği, birlikte direnmenin ve birlikte kazanmanın ne kadar önemli olduğunu somut bir şekilde göstermiştir. Türkiye'den-Kürdistan'a kadar mücadele hatları birleştirilmeli ve ortak mücadele zemini güçlendirilmelidir."

"Ana muhalefet partisinin, toplumun ihtiyaçlarına soldan bir bakış açısıyla yanıt vererek siyaset sınırlarını aşması önemlidir."

PKK ELEBAŞLARINDAN ÜMİT: CHP'NİN BAŞARISI SADECE KENDİNE AİT DEĞİL

Terör örgütü PKK'nın sözde yöneticisi Helin Ümit 9 Nisan'da PKK'nın televizyon kanalında şu ifadeleri kullanmıştı;

"CHP'nin önemli bir başarısı oldu seçimlerde ama bu sadece kendi başarısı değil. CHP iyi bir politika uyguladı. CHP bu durumu Türkiye'nin demokratikleşmesi için kullanacak mı?

"DEM, ARTIK TÜRKİYE SAHASINA HİTAP ETMELİ"

Kürdistan'da önemli bir sonuç elde edildi. Türkiye'de ise neden demokratik siyasetin yapıları örgütleri bu kadar cılız. Madem ki DEM Parti bir Türkiye partisi o zaman Türkiye toplumunun da sorunlarına çözüm bulabilmeli. varoluşuna bir katkı sağlayabilmeli. Örgütlenmeye hizmet edebilmeli. Türkiye sahasındaki oy potansiyeli çeşitli ilişki ve ittifaklarla ait olarak kullanılıyor. Politikada bu tür şeyler de gereklidir. Demokratik siyase kendini sadece bir alanla sınırlandırmamalı."

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63