EYT ne zaman Meclis gündemine gelecek? TBMM Başkan Vekili tarih verdi

TBMM Başkan Vekili Süreyya Sadi Bilgiç, emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) ve sözleşmeli personelin kadroya alınmasına ilişkin yasa tekliflerinin Meclis gündemine geleceği tarihlerle ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

13 Ocak 2023 Cuma 20:15
EYT ne zaman Meclis gündemine gelecek? TBMM Başkan Vekili tarih verdi

EYT'liler, emeklilik haklarının ne zaman Türkiye Büyük Millet Meclisi'nden yasalaşacağın dört gözle bekliyor. TBMM Başkan Vekili Süreyya Sadi Bilgiç, emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) ve sözleşmeli personelin kadroya alınmasına ilişkin yasa tekliflerinin Meclis gündemine geleceği tarihlerle ilgili bilgi verdi.

Memur ve emekliye yüzde 30 zam yasalaştı! Kim ne zaman alacak? İşte yeni maaşlar...Memur ve emekliye yüzde 30 zam yasalaştı! Kim ne zaman alacak? İşte yeni maaşlar...

EYT'DE SON DURUM

Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın EYT için yaş sınırı olmadan prim gününü ve yılını dolduran 9 Eylül 1999 öncesi sigorta girişlilere hak tanınacağı açıklamasının ardından yasa tasarısının TBMM'ye gelmesi bekleniyor. Ayrıca yaklaşık 500 bin kişiyi ilgilendiren, sözleşmeli personelin kadroya geçirileceği yasa teklifinin de Meclis'e geleceği tarih merakla bekleniyor. 

16 OCAK'I İŞARET ETTİ

EYT ve sözleşmelilerle ilgili yasa teklifleri, gelecek 2 haftalık süreçte Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşüldükten sonra Meclis'e sunulacak. TBMM Başkan Vekili ve AK Parti Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, sözleşmelilerin kadroya geçişini sağlayacak yasa teklifinin ise gelecek hafta Meclis gündeminde olacağını söyledi. Bilgiç, 16 Ocak Pazartesi günü yasa teklifinin TBMM'ye gelmesini, aynı gün komisyonda görüşülmesini ve aynı hafta içinde yasalaşmasını beklediklerini açıkladı.

SONRAKİ HAFTANIN GÜNDEMİ EYT

EYT'lilerle ilgili yasa teklifinin ise sonraki hafta Meclis gündemine gelmesini beklediklerini dile getiren Bilgiç, "EYT ile ilgili Sayın Cumhurbaşkanı'mız zaten ana hatlarını açıklamıştı. Bu kapsamda EYT yasasıyla ilgili çalışmalar devam ediyor. Bir sonraki hafta da Meclis gündemine gelmesini bekliyoruz. Önce komisyonda görüşülür ve ardından Meclis'e sunulur" ifadelerini kullandı.

Yaklaşık 2 milyon 250 bin kişinin EYT kapsamında emekli olması bekleniyor. 

Sözleşmeliye kadro düzenlemesinin detayları belli olduSözleşmeliye kadro düzenlemesinin detayları belli oldu

AK Parti'den dikkat çeken sözler: Akşener, EYT'nin çözülmesinden rahatsızAK Parti'den dikkat çeken sözler: Akşener, EYT'nin çözülmesinden rahatsız

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63