İbrahim Kalın, Brüksel'de İsveç ve Finlandiya açıklaması

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Brüksel'de Finlandiya ve İsveç'in NATO üyeliği başvurusuna ilişkin, "Adımlarımız bu ülkelerin atacağı somut adımlara bağlı olacak." dedi.

20 Haziran 2022 Pazartesi 19:15
İbrahim Kalın, Brüksel'de İsveç ve Finlandiya açıklaması

Kalın'ın açıklamalarından satır başları:

Adımlarımız bu ülkelerin atacağı somut adımlara bağlı olacak. PKK ve FETÖ gibi terör örgütlerinin Finlandiya ve İsveç'teki faaliyetleri sona ermeli. İsveç'in acilen adım atması gerekiyor. 

Yunanistan, Kuzey Makedonya'nın ismini 11 yıl boyunca veto etti. Makedonya ülkenin adını değiştirmek durumunda kaldı. Bunlar tamamlandıktan sonra Yunanistan, Makedonya'nın NATO üyeliğine evet dedi. İttifaka üye olmak önemli bir adım. İsveç ve Finlandiya'nın bu politikasından vazgeçmesi son derece önemli. Güvenlik mimarilerini gözden geçirecekler ve yeni yasalar çıkaracaklar. Bunları ne kadar kısa sürede adım atarlarsa süreç hız kazanır. Bunu da hep birlikte önümüzdeki günlerde göreceğiz. 

 

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63