Murat Ongun'un yalanı ortaya çıktı! Dilekçeler deşifre oldu

İBB Başkanı İmamoğlu'nun YSK üyelerine hakaret ettiği iddiasıyla yargılandığı davanın ilk hakimine 1 kez "reddi hakim" talebinde bulunulduğunu öne süren Murat Ongun'un bu iddiasını belgeler yalanlıyor.

13 Ocak 2023 Cuma 17:30
Murat Ongun'un yalanı ortaya çıktı! Dilekçeler deşifre oldu
  • Haber7 - ÖZEL

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Yüksek Seçim Kurulu üyelerine hakaret ettiği gerekçesiyle aldığı ceza gündemi meşgul etmeye devam ediyor.

Yargılandığı dosyanın ilk hakimi Hüseyin Zengin’in “buradan bir şey çıkmaz” dediğini ve sürgün edildiğini iddia eden İBB Başkanı İmamoğlu’nun, söz konusu hakimin değiştirilmesini bizzat kendisinin talep ettiğini Haber7 belgeleriyle ortaya çıkarmıştı. Haberimizde, İmamoğlu'nun avukatları aracılığıyla hakim Hüseyin Zengin hakkında 3 kez reddi hakim talebinde bulunduğu gözler önüne serilmişti.

  • Algıyı çökerten belge: İmamoğlu, o hakim için 3 kez 'reddi hakim' talebinde bulunmuş!

ONGUN'DAN HEM İTİRAF HEM ÇARPITMA

Haberimizin ardından İmamoğlu suskunluğa bürünürken, konuyu günler sonra İBB Basın Yayın Halkla İlişkiler Danışmanı Murat Ongun yeniden dillendirdi.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın davanın ilk hakimi ile ilgili 3 kez reddi hakim talebinde bulunulduğuna ilişkin sözlerini yalanlamaya kalkan İBB Başkan Danışmanı Ongun, "Doğru değil. Bir kez reddi hâkim başvurusunda bulunduk. Reddi hâkim talebi yargılamanın üçüncü celsesinde, 23 Mart 2022'de oldu. Bir kez de siyasi yasak kararı veren Hâkim Mehdi Koşul için böyle bir talebimiz oldu. Onu da yedinci celsede, 11 Kasım 2022'de yaptık” dedi.

1 KEZ DEĞİL 3 KEZ!

"Samsun'a sürgün edildi" dedikleri hakim Hüseyin Zengin'in davadan el çektirilmesi için reddi hakim talebinde bulunduklarını bir yönüyle itiraf eden Murat Ongun'un "3 defa değil 1 defa" iddiası da gerçek dışı.

Haber7'nin 28 Aralık 2022 tarihli "Algıyı çökerten belge: İmamoğlu, o hakim için 3 kez 'reddi hakim' talebinde bulunmuş!" başlıklı haberinde, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun avukatlarından Kemal Polat imzalı imzalı reddi hakim talepleri belgeleriyle yer aldı. Buna göre İmamoğlu'nun avukatları aracılığıyla 29 Mart 2022, 19 Nisan 2022 ve 21 Nisan 2022 tarihlerinde 3 defa reddi hakim talepli olarak mahkemeye başvurduğu kayıtlara geçti.

İmamoğlu’nun avukatlarından Kemal Polat'ın “Hakimin tarafsızlığı konusunda şüpheye düşülmesi nedeni ile hakimin reddi istemi” konulu başvurusunda şu ifadeler yer alıyor:

“Adalete olan güvenin zedelenmemesi ve yargılamanın daha sağlıklı bir ortamda yapılabilmesi adına, silahların eşitliği ve adil yargılama ilkelerini ihlal eden, tarafsızlığı konusunda şüphe oluşan sayın hakim Hüseyin ZENGİN’in CMK 24/1 Kapsamında reddi talebimizin kabulüne karar verilmesini, bu konuda karar verilinceye kadar hiçbir usûli işlemin yapılmamasını, saygılarımızla vekâleten arz ve talep ederiz. 29.03.2022”

Bu dilekçeyi değerlendiren ilgili mahkemenin reddi hakim talebinin reddine karar verilmesi üzerine İmamoğlu'nun avukatları, 19 Nisan 2022 tarihinde reddi hakim talebinin reddedilmesi kararının tekrar görüşülmesi için ikinci hamleyi yaptı.

Dosyaya sunulan ikinci dilekçede, "Tarafsızlığı konusunda şüphe oluşan Sayın Hakim Hüseyin Zengin'in reddi talebimizin kabulüne karar verilmesi" talebinde bulunuldu.

3 DİLEKÇE VERİLDİ

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun avukatlarından Kemal Polat imzalı 29 Mart 2022'de verilen dilekçeyle ilk reddi hakim talebinde bulunuldu.

Dilekçede, "Adalete olan güvenin zedelenmemesi ve yargılamanın daha sağlıklı bir ortamda yapılabilmesi adına, silahların eşitliği ve adil yargılama ilkesini ihlal eden, tarafsızlığı konusunda şüphe oluşan Sayın Hakim Hüseyin Zengin'in CMK 24/1 kapsamında reddi talebimizin kabulünün karar verilmesine, bu konuda karar verilinceye kadar hiçbir usuli işlemin yapılmaması" ifadelerine yer verildi.

Bu dilekçeyi değerlendiren ilgili mahkeme, reddi hakim talebinin reddine karar verdi.

İKİNCİ İTİRAZ

Bunun üzerine avukat Polat, 19 Nisan 2022 tarihinde reddi hakim talebinin reddedilmesi kararının tekrar görüşülmesi için itiraz dilekçesi verdi.

Dosyaya sunulan ikinci dilekçede, "Tarafsızlığı konusunda şüphe oluşan Sayın Hakim Hüseyin Zengin'in reddi talebimizin kabulüne karar verilmesi" talebinde bulunuldu.

BU DA ÜÇÜNCÜ İTİRAZ

İkinci itiraz dilekçesi üzerine mahkemenin, yeniden karar verilmesine yer olmadığına hükmetmesiyle birlikte İmamoğlu avukatlarının 3'üncü hamlesi geldi.

Avukat Kemal Polat'ın 21 Nisan 2022 tarihli üçüncü dilekçesinde "Reddi hakim talebimizin reddi hakkındaki itirazımızın değerlendirilmesi" talebinde bulunulduğu dosyaya giren belgeler arasında yer aldı.

 

Algıyı çökerten belge: İmamoğlu, o hakim için 3 kez 'reddi hakim' talebinde bulunmuş!Algıyı çökerten belge: İmamoğlu, o hakim için 3 kez 'reddi hakim' talebinde bulunmuş!

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63